Internet Explorer 10 beschikbaar voor Windows 7

Microsoft heeft de definitieve versie van Internet Explorer 10 gelanceerd voor Windows 7 gebruikers.

De nieuwe versie van Microsofts browser was tot nu toe enkel beschikbaar voor Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. In november 2012 stelde Microsoft wel al een testversie beschikbaar van Internet Explorer 10 voor Windows 7. Nu kunnen de circa 700 miljoen Windows 7 gebruikers de definitieve versie van IE 10 downloaden. Voorlopig gebeurt het updateproces nog niet automatisch. Maar dat zou de komende weken worden geactiveerd.

IE 10 is niet geschikt voor oudere versies van Microsofts besturingssysteem. Daardoor zijn er nu drie actieve IE-versies: 8, 9 en 10. De nieuwste versie van Microsofts browser werd ontwikkeld met veel aandacht voor de mogelijkheden van touchbediening in Windows 8. IE10 biedt ook betere prestaties: webpabina’s zouden volgens metingen van Microsoft tot 20 percent sneller laden. De browser verbetert verder de JavaScript-prestaties met 25 percent ten opzichte van IE 9 volgens de WebKit SunSpider JavaScript benchmark.

Microsoft voegde in IE10 ondersteuning toe voor meer dan 30 nieuwe webstandaarden, onder meer in CSS3 en HTML5. Ook biedt de browser een betere beveiliging door de integratie van privacy-programma’s als Do Not Track. Volgens recent onderzoek heeft Internet Explorer voor het eerst sinds lang opnieuw meer dan 55 percent marktaandeel in de browsermarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content