Internet in Egypte nu volledig geblokkeerd

Twitter en Google werken samen om Egyptische tweets via telefoon online te krijgen.

Twitter en Google werken samen om Egyptische tweets via telefoon online te krijgen.

In heel Egypte is het internetverkeer nu aan banden gelegd. Dat meldt het Amerikaanse internetbedrijf Renesys. Het internet en het mobiele telefoonverkeer speelden de voorbije dagen een belangrijke rol in de lancering van betogingen tegen het regime van president Hosni Moebarak. Het regime blokkeerde eerder sociaalnetwerksites als Twitter en Facebook en sinds donderdagavond waren ook de vier belangrijkste Egyptische providers niet meer toegankelijk.

Noor Group, onder meer verantwoordelijk voor de internetverbinding van de Egyptische aandelenbeurs, werd maandagavond definitief geblokkeerd, zegt Renesys.

De Amerikaanse internetgigant Google kondigde maandagavond aan dat hij gaat samenwerken met Twitter zodat Eygptenaren berichten kunnen plaatsen op de microblogsite zonder dat ze een internetconnectie nodig hebben. Volgens Google kan iedereen via drie internationale telefoonnummers een boodschap achterlaten op Twitter. Daar wordt automatisch de hashtag #egypt aan toegevoegd. Je kan de tweets ook beluisteren via de telefoonnummers.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content