Internetapplicatie uitzonderlijk vervoer bolt goed

© wegcode.be
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

WebTEUV, de internetapplicatie voor uitzonderlijk vervoer, heeft sinds de lancering in januari dit jaar gemiddeld 92 procent van alle aanvragen verwerkt. Dat heeft de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit bekendgemaakt.

WebTEUV, de internetapplicatie voor uitzonderlijk vervoer, heeft sinds de lancering in januari dit jaar gemiddeld 92 procent van alle aanvragen verwerkt. Dat heeft de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit bekendgemaakt.

WebTEUV is een initiatief van het directoraat-generaal Mobiliteit en Verkeersveiligheid van de FOD Mobiliteit en Vervoer. De applicatie werd ontwikkeld in de slipstream van het succesvolle WebDIV, waar voertuigen online kunnen worden ingeschreven. Drie kwart van alle inschrijvingen van voertuigen wordt volgens de FOD online via WebDIV ingediend. WebTEUV is een nieuwe webapplicatie die alle acties beheert die zich kunnen voordoen bij de behandeling van een aanvraag van uitzonderlijk vervoer op het Belgische grondgebied.

Bedrijven blijken wel de voordelen van het systeem – administratieve vereenvoudiging in het kader van e-government – in te zien. Sinds de lancering van het project in januari werd gemiddeld 92 procent van de bijna 5.000 aanvragen online verricht. Tot eind vorig jaar konden aanvragen voor een vergunning uitzonderlijk vervoer en de aflevering van de vergunning enkel op papier via brief of bode gebeuren. Een oubollige en logge manier van werken die nu vervangen wordt door een complete digitale opvolging van de dossiers.

Voor WebTEUV werd voor technologie van Adobe gekozen. De Livecycle-suite van Adobe genereert de dynamische formulieren met de nodige data validatie, zorgt voor het digitaal ondertekenen en verifiëren, het gebruik van process flows en het opslaan in het content management system. Ook het versturen van feedback en het bewaren van alle officiële documenten (getekende aanvraag, vergunning,…) gebeurt via Livecycle. Daarnaast zorgen Flex-toepassingen voor zowel interne en externe gebruikers voor het verzamelen van de nodige gegevens om de juiste processen te kunnen starten en de juiste data te kunnen presenteren. Voor de synchronisatie tussen de onderliggende database en de acties van de verschillende gebruikers wordt Java gebruikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content