Internetballonnen Google ‘bijna perfect’

Internetballon Google © Youtube

De luchtballonnen die Google al enige tijd test om internet aan te bieden in afgelegen gebieden zijn volgens de zoekgigant nu bijna perfect en kunnen spoedig in afgelegen gebieden ingezet worden.

Google is nu op zoek naar operators om mee samen te werken in Afrika. De ballonnen, die het bedrijf in zijn ‘Loon-project’ uitgebreid heeft getest, zouden nu klaar zijn om in gebruik te nemen. Dat heeft Google in Zuid-Afrika verklaard tijdens het GSMA Mobile 360-congres.

Google kiest er voor nauw samen te werken met operators in de landen waar de ballonnen ingezet zullen worden. Die verzorgen dan de distributie en marketing. Klanten gaan volgens het bedrijf de relatie aan met de telecomoperators. “Wij zorgen alleen voor de infrastructuur”, verklaarde een woordvoerder van Google.

De Loon-ballonnen van Google blijken bij tests veel beter te presteren dan die van bijvoorbeeld NASA. Die houden het maximaal 60 dagen uit, terwijl die van Google meer dan 100 dagen in de lucht blijven.

Google hoopt met zijn ballonnen goede internetverbindingen te brengen naar Afrika, India en Sri Lanka, maar ook naar het platteland van de VS.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content