Internetdienstenbedrijf Combell neemt sectorgenoot PriorWeb over

. © web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het Gentse internetdienstenbedrijf Combell neemt zijn sectorgenoot PriorWeb over voor een niet nader genoemd bedrag. De Belgische marktleider in hosting versterkt hierdoor nog zijn positie.

PriorWeb heeft meer dan 8.000 klanten in de portefeuille. De Antwerpse firma beheert 20.000 domeinnamen, 6.000 hostingpakketten en 500 servers, en valt daarmee net buiten de Belgische top vijf (naast Combell, Proximus, Telenet, Nucleus en Openminds).

Combell doet met de overname dus een uitstekende zaak. Straks wordt ruim één op de vier Belgische websites beheerd door het bedrijf van ondernemer en ceo Jonas Dhaenens.

Het merk PriorWeb verdwijnt op termijn. Het gros van de zeven werknemers zou mee de overstap maken, maar ceo Tom De Jongh houdt het voor bekeken en zoekt andere oorden op. Het klantenbestand, dat voornamelijk bestaat uit bedrijven (waaronder heel wat webagencies en developers), wordt volledig overgezet.

“De klanten van PriorWeb blijven hun bestaande producten en prijzen behouden, en kunnen binnenkort ook gebruik maken van nieuwe Combell-producten en diensten”, geeft communicatieverantwoordelijke Jimmy Cappaert een woordje uitleg.

“Over de ordegrootte van de acquisitie kunnen we maar weinig lossen, maar wat zuivere hosting betreft was dit één van de laatste grote overnames die we nog konden doen in België.”

Intelligent, de Gentse it-groep boven Combell, telt intussen al meer dan 100 medewerkers en kon in 2014 een geconsolideerde omzet van 20,45 miljoen euro optekenen.

Plafond

Hoewel de overname als een verrassing komt voor de werknemers van PriorWeb, lijkt ze ook een logische stap. “We wisten dat we ons moeilijk zouden kunnen onttrekken aan de consolidatiebeweging die de sector kenmerkt”, vertelt Bart Stoffels van PriorWeb.

“We zaten ook een beetje aan ons plafond”, klinkt het. “Als we wilden blijven groeien zoals we dat de voorbije jaren gedaan hebben, dan hadden we nog heel wat extra mensen in dienst moeten nemen. Nu PriorWeb opgaat in Combell, zijn die problemen van de baan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content