Internetmunt Bitcoin verliest aan waarde door populariteit

Door de enorme stijging van het aantal Bitcoin-transacties, met een paniekverkoop als gevolg, heeft de waarde van de internetmunt een dieptepunt bereikt.

Door het hoge aantal transacties is de waarde van de Bitcoin razendsnel gezakt. In amper zes uur tijd zakte de waarde van 260 dollar (199 euro) naar 130 dollar (100 euro). De oorzaak ligt bij het hoge aantal nieuwe accounts die de afgelopen dagen werd geopend. Op één dag tijd verdriedubbelde het aantal Bitcoin-transacties. MT Gox, de belangrijkste Bitcoin-beurs die 80 procent van de Bitcoinhandel reguleert, kon de handel in de virtuele munteenheid niet bijhouden.

“Door de verhoogde handelsactiviteit, bereikten de Bitcoins de gebruikers niet zo snel als zou moeten. En zoals we vaak zien in zulke situaties, beginnen mensen te paniekeren en hun Bitcoins massaal te verkopen, een paniekverkoop. Door het hoge aantal transacties bevroor ons netwerk”, laat MT Gox weten.

Populair door economische crisis De Bitcoin bestaat al sinds 2009. Het idee was om een munteenheid te ontwikkelen die niet afhankelijk is van staten of banken, goedkoop is om uit te wisselen en niet gevoelig is voor inflatie. Sinds de economische crisis heeft de munt aan populariteit gewonnen.

Enkele weken geleden was de waarde voor één Bitcoin 90 dollar (69 euro). Op enkele dagen tijd steeg die waarde enorm en werd de kaap van 200 dollar zelfs verbroken. Door de paniekverkoop zakte deze terug naar 130 dollar. Ondertussen is de Bitcoin zich langzaamaan aan het herstellen naar een waarde van 160 dollar (122 euro).

“Om gelijkaardige situaties in de toekomst te vermijden, hebben wij ingenieurs ingeschakeld om het programma te verbeteren en te upgraden”, liet MT Gox weten. (LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content