Internetproblemen verwacht tijdens huwelijk William en Kate

© Reuters
Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Het internet zou in Europa met forse problemen te kampen kunnen krijgen omdat heel wat mensen online tijdens het werk naar het Britse huwelijk zullen kijken. Dat is live te volgen op Youtube.

Het internet zou in Europa met forse problemen te kampen kunnen krijgen omdat heel wat mensen online tijdens het werk naar het Britse huwelijk zullen kijken. Dat is live te volgen op YouTube.

De internetdienstenleveranciers maken zich klaar voor een enorme datapiek tijdens het komende huwelijk van de Britse prins William met Kate. Naar verwachting zullen er vrijdag zo’n 400 miljoen mensen de ceremonie online volgen op hun computer. De Britse monarchie heeft zijn hoop gesteld op Google dat zowel de website zal hosten als een live videokanaal via YouTube zal aanbieden.

De officiële website is gebouwd door het consultancybedrijf Accenture. Die site moet duizenden clicks per seconden aankunnen. Zo worden alle details van het bruidskleed van Kate op de website geplaatst meteen nadat ze opdaagt. Dat zal naar verwachting voor een enorme piek zorgen. In The Wall Street Journal zegt de managing director van Accenture dat het grootste probleem het testen was: de simulatie van het verwachte dataverkeer.

Ook de Britse mobiele operatoren hebben heel wat extra antennes in de belangrijkste punten in Londen geplaatst. Er worden 500.000 tot 1 miljoen mensen verwacht die met hun mobiel toestel foto’s zullen nemen en op sociale media zullen plaatsen. Het aantal digitale foto’s van het event wordt geraamd op 65 miljoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content