Interoute eet drie jaar langer bij Quick

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Fastfoodketen Quick heeft zijn netwerkcontract met operator Interoute met drie jaar verlengd.

Fastfoodketen Quick heeft zijn netwerkcontract met operator Interoute met drie jaar verlengd.

Interoute en de Franse fastfoodketen Quick Restaurants werken al 10 jaar lang samen. Daar komen nog eens zeker 3 jaar bij. Het contract met Interoute geldt voor de 85 Quick-restaurants in België en 7 restaurants in Luxemburg, en voor de hoofdkantoren in Antwerpen en Parijs.

Al die Quick-vestigingen zijn redundant aangesloten op het Interoute-netwerk. Het Belgische Quick-hoofdkantoor in Antwerpen is aangesloten met een primaire verbinding van 100 Mbps en een secundaire verbinding van 10 Mbps. Ook in Parijs staat een soortgelijke opstelling, alleen heeft de primaire verbinding daar een capaciteit van 1 Gigabit, omdat Parijs rechtstreeks op het Interoute-glasvezelnetwerk is aangesloten.

In de nieuwe overeenkomst zit onder meer ook de omschakeling an een IPSEC-VPN-oplossing naar een op MPLS-gebaseerde Unified Connectivity-oplossing vervat. Daarmee zal Quick ip-telefoniediensten kunnen afnemen, zonder aanpassingen aan het platform.

Overigens sloten Quick en Interoute vorig jaar ook een nieuw hostingcontract af voor de hosting van de bedrijfswebsite quick-restaurants.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content