Interoute opent datacenter in Merelbeke

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Interoute opent deze maand zijn eigen datacenter in Merelbeke bij Gent. Verspreid over 1.500 vierkante meter kunnen tot 9.600 servers ondergebracht worden.

De keuze voor Gent werd ingegeven door de al hoge concentratie van datacenters in Brussel, waardoor de eis van de banken, multinationals en gouvernementele organisaties om datacenters minstens 15 km van elkaar te verspreiden, nog moeilijk te realiseren valt. ‘DC Merelbeke’ ligt aan de kruising E40 met E17, vlakbij de ring van Gent én heeft directe verbinding met de haven van Gent waar ook grote bedrijven actief zijn met veel data.

Het gebouw – opgetrokken door VolkerWessels Telecom – is voorzien van de nodige 24/7-beveiliging met 30 camera’s, biometrie, en van een extra fysieke beveiligingsperimeter. Interoute mikt voor dit datacenter met een pue (‘power usage effectiveness’) van 1,4, voornamelijk op middelgrote ondernemingen, de industrie en productiebedrijven, maar ook op systeemintegratoren en ict- en biotechbedrijven. Ook overheid en multinationals kunnen er terecht om hun redundantiestrategie met twee datacenters te realiseren. Het datacenter is verbonden met de andere Interoute-datacenterfaciliteiten in Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt. Bedrijven kunnen onder meer op mpls-diensten, ip-transit en ethernet-services beroep doen.

DC Merelbeke heeft net zijn vierde investeringsenveloppe ontvangen van 3,2 miljoen euro. Sinds de initiële bouw en activatie in 2003 is in totaal ongeveer 10 miljoen euro in het datacenter gepompt. Eerder werd overigens ook al het groene Datacenter Oostkamp (DCO²) op de Interoute-backbone aangesloten.

Meer over het datacenter van Interoute lees je in Datanews 9 op 10 mei 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content