Interpol gaat samenwerken met Cisco om cybercriminaliteit aan te pakken

© Cisco

Interpol en cyberbeveiligingsbedrijf Cisco gaan informatie over computerdreigingen met elkaar delen. Dat past in een gezamenlijk strijdplan tegen cybercriminaliteit. In de toekomst willen de nieuwe partners ook samen cyberspecialisten gaan opleiden.

Interpol heeft opsporingsdiensten in 192 lidstaten. Dankzij de overeenkomst met Cisco krijgen zij toegang tot belangrijke informatie over cyberdreigingen. Dit zal helpen om niet alleen aanvallen sneller te detecteren, maar ook om ze te voorkomen. Interpols anticybercriminaliteitscenter in Singapore, het Interpol Global Complex for Innovation (IGCI), zal de gegevensuitwisseling coördineren. Vorig jaar sloot Cisco ook met de NAVO al een strategisch partnership af voor de uitwisseling van cyberinformatie.

‘Samenwerking tussen overheid en bedrijven nodig’

Cisco en Inpterol zijn van mening dat de uitwisseling van informatie en expertise tussen de publieke en private sector van vitaal belang is. “Geen enkel land of bedrijf kan dit alleen doen”, vindt Linda van de Weerd, Security Lead voor Cisco België en Luxemburg. “Uit onze jaarlijkse onderzoeksrapporten blijkt dat cybercriminaliteit wereldwijd blijft toenemen. Beveiligers bij de overheid en bedrijven moeten deze dreiging samen aanpakken voor een snellere detectie, efficiënte analyse en effectieve bescherming.”

Cisco is overigens niet het enige bedrijf waarmee Interpol data gaat uitwisselen om cybercriminaliteit beter te kunnen bestrijden. Vorige maand tekende het daar ook al een samenwerkingsovereenkomst voor met het Britse telecommunicatiebedrijf BT.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content