Intersystems koopt Belgisch i.Know

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Databasebouwer Intersystems koopt het Belgische i.Know, expert in beheersystemen voor ongestructureerde data.

Databasebouwer Intersystems koopt het Belgische i.Know, expert in beheersystemen voor ongestructureerde data.

i.Know werd opgericht door Michael Brands en Dirk Van Hyfte in 2001, met het doel om grote hoeveelheden ongestructureerde data te doorzoeken en toegankelijk te maken. Het bedrijf noemt zijn technologie dan ook ‘Information Forensics’, verwijzend naar de forensische wetenschappen die onder meer speurders helpen bij het zoeken naar aanwijzingen en de analyse ervan bij misdaden.

Met kennis van taalwetenschap – Michael Brands was nog werkzaam bij Lernout & Hauspie – en psychologie mikken ze op toepassingen voor ‘knowledge streaming’, zeg maar het in reële tijd omzetten van data in verschillende bronnen tot ‘kennis’. Ook kan met behulp hiervan complexe datasets (zoals een medisch verslag) worden samengevat tot hun essentie.

Voor Intersystems, bouwer van krachtige databasesystemen, met onder meer wortels in de medische wereld, biedt de overname van i.Know zowel toegang tot technologie om ongestructureerde data in databases aan te pakken, als een uitbreiding van zijn productpakket binnnen de medische wereld.

Over de modaliteiten van de overname is nog nits bekend. iKnow is momenteel gevestigd in het Diepenbeek Wetenschapspark, nabij de universiteit van Hasselt.

Partner Content