InterSystems koopt Siemens Health Services France

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Amerikaanse databasebedrijf InterSystems heeft in Frankrijk de Siemens-dochter Siemens Health Services (SHS) overgenomen.

Het Amerikaanse databasebedrijf InterSystems heeft in Frankrijk de Siemens-dochter Siemens Health Services (SHS) overgenomen.

SHS had in Franse ziekenhuizen een sterke positie uitgebouwd met het administratie- en factureringssysteem Clinicom. InterSystems zelf biedt daarvoor het eigen pakket TrakCare aan. In Frankrijk zullen Clinicom en TrakCare samengevoegd worden tot één uitgebreid administratie- en medisch registratiesysteem, dat geoptimaliseerd wordt voor de Franse zorgverlening, klinkt het in een mededeling. “Die combinatie is mogelijk dankzij het feit dat beide producten op de InterSystems Caché database-technologie draaien en dat de twee organisaties al meer dan tien jaar als partners samenwerken.”

Het samengevoegde bedrijf gaat op de Franse markt verder als ‘InterSystems SAS’. InterSystems behoudt wel enkel de SHS-activiteiten voor ziekenhuizen en klinieken in de publieke sector. De activiteiten voor de private medische sector werd verkocht aan WEB100T, een bedrijf uit Mérignac.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content