Interxion opent tweede datacenter in Brussel

. © DN
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Interxion breidt de colocatiediensten in België uit met een tweede Brusselse vestiging. BRU2 zal in het eerste kwartaal van volgend jaar in gebruik genomen worden.

Interxion levert in heel Europa cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten. Om ook in België voldoende capaciteit te kunnen garanderen en om aan de vereisten van de klanten te kunnen voldoen, kondigt het bedrijf een tweede vestiging in Brussel aan. Die levert een uitbreiding op van 1.000 vierkante meter uitgeruste klantenruimte met 1 MW stroomvoorziening. Via glasvezel zal BRU2 verbonden worden met het bestaande datacenter BRU1, zodat de connectiviteit met een honderdtal carriers en providers verzekerd is. In het eerste kwartaal van 2018 wordt BRU2 in gebruik genomen.

“BRU2 biedt ook een tweede locatie voor bepaalde klanten die behoefte hebben aan geografische diversificatie van hun kritische applicaties”, zegt Frederik Dewulf, managing director bij Interxion Belgium. Interxion wil trouwens de centrale rol van België binnen Europa uitspelen en ziet de datacenters als belangrijke interconnectiehubs voor organisaties die lokale, regionale en internationale bedrijven willen bereiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content