Investeerders mijden gehackte bedrijven

. © iStock

Grote investeerders stoppen hun geld liever niet in bedrijven die al eens gehackt zijn en niet de juiste kennis en kunde op het gebied van IT-beveiliging in huis lijken te hebben.

Dat blijkt uit een onderzoek van KPMG onder 133 wereldwijd opererende institutionele investeerders. Bijna 80 procent investeert bij voorkeur niet in bedrijven die gehackt zijn geweest.

De aandacht van investeerders voor de veiligheid van bedrijven waarin zij willen investeren is pas de laatste tijd aangewakkerd. Dat is te danken aan een aantal grote cyberaanvallen die de laatste tijd prominent in het nieuws zijn gekomen.

De investeerders zijn er van overtuigd dat ruim de helft van het topmanagement van bedrijven waarin zij nu investeren niet in staat is adequaat om te gaan met cyber-risico’s. Bovendien menen de respondenten dat 43 procent van het topmanagement te weinig kennis en kunde heeft om te sturen op innovatie en risico’s in de digitale wereld. Die topmanagers zelf vinden dat overigens ook van hun collega’s en zichzelf, zo bleek al uit een eerder onderzoek van KPMG onder 350 multinationals.

Volgens KPMG zou het al een goede stap zijn voor het topmanagement als het cyber security hoger op de agenda zou zetten en er wat meer tijd aan zou besteden. Dat is althans de wens van 86 procent van de ondervraagde investeerders.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content