Investeringsbedrijf Paul Allen wil Microsoft opsplitsen

Het investeringsbedrijf dat het geld van Microsoft’s medeoprichter Paul Allen beheert pleit er voor om Microsoft op te splitsen.

Het investeringsbedrijf dat het geld van Microsoft’s medeoprichter Paul Allen beheert pleit er voor om Microsoft op te splitsen.

Als het aan Paul Ghaffari, het investeringshoofd van Vulcan Capital, ligt dan moet Microsoft zijn consumentenafdeling afstoten. Daaronder vallen onder meer Xbox en search.

In een interview met de Financial Times legt hij uit dat hoewel afdelingen als search en Xbox succesvol zijn, ze het bedrijf afleiden van de strikt zakelijke markt waar Microsoft volgens hem beter in is.

In hetzelfde gesprek laat hij weten dat als Microsoft een ceo buiten de technologiesector kiest, er best ook een topfunctie wordt ingevuld door iemand met voldoende tech-ervaring om hem of haar bij te staan.

De kans dat Microsoft zichzelf opsplitst lijkt momenteel klein. Zo zijn de consumentenafdelingen succesvol. Bovendien zou een strikt zakelijk aanbod van producten en diensten het bedrijf minder aantrekkelijk maken op andere vlakken, zoals de smartphonemarkt.

Allen stopte al in 1982 bij Microsoft door gezondheidsproblemen. Wel bezit hij nog flink wat aandelen van het bedrijf. Die worden met mondjesmaat verkocht waarmee Allen onder meer een NBA-basketballteam kocht. Ook zit hij mee achter de filmstudio Dreamworks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content