iOS 8.3 ziet het licht: Nederlandstalige Siri en honderden nieuwe emoji’s

© .

Apple heeft de derde update van iOS 8 uitgebracht. Het besturingssysteem iOS 8.3 brengt de Nederlandstalige versie van spraakassistent Siri naar de iPhone, iPad en iPod touch. Daarnaast zijn er honderden nieuwe emoji’s beschikbaar en een nieuw keyboard om de keuze tussen de prentjes eenvoudiger te maken. Updaten die handel.

Apple heeft de derde update van het besturingssysteem iOS 8 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. De versie iOS 8.3 laat ons, 3,5 jaar na de introduceren van Siri, kennismaken met een Nederlandstalige spraakassistent.

Meertalige Siri

Ook anderen kunnen vanaf heden genieten van een behandeling in de eigen taal: de update brengt Siri behalve naar het Nederlands ook naar het Russisch, Deens, Thais, Zweeds, Turks en Portugees. Een andere kleine verandering met betrekking tot Siri houdt in dat gebruikers de functie telefoongesprekken kunnen laten starten op luidspreker.

iTunes Store-authenticatie

Dankzij iOS 8.3 kunnen de instellingen gewijzigd worden over hoe de iTunes Store naar authenticatie vraagt. Gebruikers kunnen op die manier vrijblijvend mogelijk maken dat gratis apps gedownload worden zonder daarbij een wachtwoord te moeten ingeven.

Nieuwe emoji’s

Wat vele gebruikers echter nog het leukst zullen vinden, zijn de meer dan 300 extra emoji’s – inclusief multiculturele. Daarbij hoort ook een nieuw toetsenbord om de symbooltjes in te geven. Via dat klavier kan door de verschillende emoji’s gescrolld worden, wat het selecteren tussen de honderden nieuwigheden makkelijker moet maken.

Filteroptie iMessage

Een ander onderdeel van het iOS 8.3-pakket is de filteroptie in de iMessage-app. Gebruikers geven hun voorkeuren aan bij de instellingen en voegen zo een filterbalk toe aan de applicatie. Op die manier kunnen berichten van onbekende zenders gescheiden worden van de algemene lijst. Sommige iMessages kunnen ook geklasseerd worden als ‘junk’, wat een verzoek naar Apple stuurt om het bericht na te kijken.

iOS 8.4 of 9?

De uitgave van iOS 8.3 was opermerkelijk, omdat het de eerste versie van het besturingssysteem was dat als openbare beta beschikbaar werd gemaakt. Volgens Tweakers.net doen geruchten de ronde over een vierde iOS 8-update in de zomer van 2015. Anderen verwachten dat Apple van iOS 9 die zomer ook eerst een betaversie openbaar zal maken. In het najaar zou iOS 9 dan officieel volgen. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content