iOS 9.3 waarschuwt wanneer uw baas meekijkt

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Uit de nieuwste bètaversie van iOS 9.3 blijkt dat Apple aan zal geven wanneer een iPhone in de gaten gehouden wordt door de werkgever. Wanneer het Device Enrollment Program is geactiveerd, wordt er een melding op het vergrendelscherm weergegeven.

Met dat Device Enrollment Program en Mobile Device Management kan je werkgever het toestel beheren wanneer het om een toestel van het bedrijf gaat. Ook is het in theorie mogelijk om het internetverkeer te monitoren en de locatie van het toestel te zien.

Momenteel is het nog niet direct zichtbaar voor de gebruiker om te zien of de werkgever met dit soort systemen meekijkt, maar met iOS 9.3 moet dat wel gebeuren, ziet 9to5Mac.

Op het lockscreen is dan de tekst “Deze iPhone wordt beheerd door jouw organisatie” te lezen, blijkt uit een screenshot die een gebruiker op Reddit plaatste. Bij de instellingen van de telefoon is nog een melding te zien waarin duidelijk wordt door welk bedrijf het toestel beheerd wordt.

Het is geen geheim dat telefoons van het bedrijf op enige manier beheerd worden, maar veel mensen zijn daar niet veel mee bezig. Door de melding zal er niets aan de privacy van de werknemers veranderen, maar het wordt wel duidelijker dat niet alles wat je op het toestel doet privé is.

Verwacht wordt dat Apple aan het eind van deze maand met deze update op de iPhone komt, na de aankondiging van de iPhone 5SE en iPad Pro op 21 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content