iOS-apps crashen vaker dan Android-apps

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Uit een onderzoek van Crittercism blijkt dat apps voor iOS 7.1 een crashpercentage van 1,6 procent hebben. Apps voor de jongste Android-versies crashen slechts 0,7 procent van de tijd.

Met het nieuwste iOS 7.1 heeft Apple zijn meest stabiele mobiele besturingssysteem tot dusver op de markt: iOS 7.1-apps crashen 1,6 procent van de tijd dat ze draaien. Bij iOS 7 en iOS 6 bedroeg het crashpercentage nog respectievelijk 2,1 en 2,5 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Crittercism, dat het app-gebruik van ruim 1 miljard gebruikers van iOS- en Android-toepassingen onder de loep nam.

Toch doet Apple het zelfs met zijn beste besturingssysteem nog minder goed dan Android, aldus Crittercism. Apps hebben een crashpercentage van slechts 0,7 procent in Android 4.0 en hoger – het gaat om de versies Ice Cream, Sandwich, Jelly Bean en KitKat. Android 2.3 Gingerbread is het minst stabiele OS-systeem van Google, met een crashpercentage van 1,7 procent.

Crittercism heeft ook de stabiliteit van mobiele apparaten onderzocht. De Samsung Galaxy S4 blijkt het meest stabiele, met een crashpercentage van 0,9 procent. De iPad 2 van Apple is het minst stabiele (2,6 procent).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content