iOS telt meer app-downloads dan Android in België

* © iStock

Hoewel de meeste smartphones en tablets op Android draaien, worden er in België meer apps voor iOS gedownload.

Dat is een van de vaststellingen uit State of Mobile, het jaarlijks rapport van de Gentse appmaker In The Pocket dat onze redactie kon inkijken. Onder de (vooral op België gerichte) app-portfolio van het bedrijf is iets minder dan zestig procent van de downloads voor iOS, de rest gaat grotendeels naar Android.

2014 ging het jaar van de wearables worden. Hoewel de toestellen er zijn, en een toekomst hebben, verwacht In The Pocket dat de stormloop nog even op zich laat wachten. “De smartwatchmarkt is vandaag een druppel in de oceaan. Er is geen twijfel dat het zal groeien, maar niemand verdient er momenteel geld aan,” staat te lezen in het rapport. De populariteit zal toenemen, maar 2015 wordt volgens de app-bouwer niet het jaar waarin de smartwatch onze smartphone vervangt als eerste scherm.

Het rapport merkt op dat we vandaag meer tijd besteden aan apps, maar er niet meer downloaden. De tijd dat we eender welke app downloaden, gewoon omdat ze er is, is voorbij. In The Pocket ziet zelf drie soorten: Apps die we graag hebben (bijvoorbeeld Tinder of Snapchat), Apps die we voor het werk gebruiken en zogenaamde Ephemeral apps: toepassingen die we tijdelijk of op bepaalde plaatsen gebruiken en daarna soms weer verwijderen. Denk maar aan festival- of reisapps.

We besteden ook meer tijd aan apps ten opzichte van het mobiele web. Vorig jaar was dat nog een 80-20 verhouding. Vandaag is dat 86-14 (bron: Statista). Als we dat uitvergroten naar digitale media, dan besteden we iets meer dan vijftig procent aan apps, zo’n veertig procent aan de pc en voor mobiele websites is dat minder dan tien procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content