iOS7 maakt iPhone- en iPadgebruikers ziek

© Belga
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Sommige gebruikers klagen dat ze letterlijk kotsmisselijk worden van iOS7, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple. De vele flitsende animaties bezorgen hen schele hoofdpijn.

Dat meldt de Amerikaanse website The Huffington Post. iOS7 zit vol met pijlsnelle animaties. Apps ‘vliegen’ op je af wanneer je ze opent. Door het zogenaamde ‘parallax-effect’ lijken de iconen op de homescreens boven de achtergrond te zweven. Als je met het toestel wiebelt, beweegt alles mee.

Dat is leuk, maar voor sommige mensen is het net iets teveel van het goede. Zij klagen over symptomen die te vergelijken zijn met wagenziekte.

“De zoom-animaties overal in de nieuwe iOS7 maken me letterlijk misselijk en bezorgen me hoofdpijn”, klaagt één door The Huffington Post geciteerde gebruiker op een Apple-forum. “Het is net zoals toen ik vroeger misselijk werd als ik probeerde te lezen in de auto.”

“Ik kreeg ernstige draaierigheid toen ik mijn iPad met iOS7 begon te gebruiken”, schrijft een andere ontevreden klant. “Ik ben daar een hele dag niet goed van geweest en daar ben ik niet gelukkig over.”

Zonder hack-werk is terugschakelen naar de vorige versie van het besturingssysteem, iOS6, niet mogelijk. De animaties zijn evenmin uit te schakelen, al kan je ze wel ietwat reduceren. Die opties zijn echter diep in het instellingenmenu begraven.

Apple lanceerde zopas een kleine update die manieren om het omzeilen van het lockscreen in iOS7 onmogelijk moet maken. Of de technologiegigant ook wat gaat doen aan de misselijkmakende animaties, is niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content