iPad 2 in april?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De recentste reeks geruchten wijst op de komst van een nieuwe Apple iPad in het voorjaar.

De recentste reeks geruchten wijst op de komst van een nieuwe Apple iPad in het voorjaar.

De belangrijkste bron voor de geruchten is een analist van investeringsbank Gleacher & Company, die door Computerworld wordt geciteerd. Die analist volgt de redenering dat Apple z’n vernieuwingscyclus van één jaar zal aanhouden. April zou volgens hen een goed moment zijn. In diezelfde periode wordt trouwens ook verwacht dat Apple een iPhone zal lanceren die op cdma-technologie (de Amerikaanse tegenhanger van gsm) werkt. Volgens de analist moeten beide lanceringen helpen om de typische seizoensdip van het voorjaar bij Apple wat recht te trekken.

Die nieuwe iPad zou erg vergelijkbaar zijn met de bestaande, maar met toevoeging van 2 camera’s, één vooraan, één achteraan. Ook de iPhone 4 heeft die camera’s al gekregen. Op vlak van opslagruimte verwacht de analist weinig nieuws, hoewel andere geruchten net het tegendeel beweren. Vandaag kan je iPads kopen met flashgeheugen van 16, 32 of 64 GB.

De enige die daarover echte uitsluitsel kan geven, is Apple zelf. Dus tot het zover is, zullen de geruchten blijven aanzwellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content