iPad 2 in drie versies

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

In januari al half miljoen exemplaren van hebbeding verscheept naar distributiekanalen.

De productie van de iPad 2 start in de tweede helft van januari. Dat schrijft de Aziatische nieuwssite DigiTimes op gezag van bronnen binnen Foxconn. In diezelfde maand zouden er al een half miljoen exemplaren van het hebbeding verscheept worden naar de distributiekanalen.

Apple plant drie versies van de iPad 2. Eéntje met WIFI, een exemplaar met UMTS, en een uitvoering die werkt volgens de CDMA-standaard. Momenteel hebben zo’n 60 tot 65 procent van de verkochte iPad’s 3G, schrijft DigiTimes. Zie daar ook de reden dat Apple nauwer wil samenwerken met de telco’s, om beter aan de marktvraag te kunnen voldoen.

Jobs en co. zouden in de iPad 2 een technologie verwerkt hebben die het probleem van de vingervegen op het scherm vermindert. Daarnaast zou het scherm minder reflecteren, waardoor de leesbaarheid verbetert.

DigiTimes baseert zich op bronnen vanuit Foxconn, de exclusieve producent van de iPad 2. De productie van de eerste iPad stopt overigens eind januari. De introductie van het nieuwe toestel volgt aan het einde van het eerste kwartaal, of aan het begin van het tweede kwartaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content