iPad 2 vanaf 25 maart in België

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Alsof de Apple iPad enkele maanden fitness achter de rug heeft, zo ziet de iPad 2 eruit: slanker, lichter en krachtiger. Omdat er al zoveel gelekt en gespeculeerd was rond de nieuwe versie van de Apple-tablet, was er nog weinig verrassends aan de lancering. Dat Steve Jobs himself het toestel kwam voorstellen, dàt was de verrassing. Toch vult de tweede iPad enkele leemtes in die de eerste versie nog had opengelaten. Om te beginnen maakt het aangepaste design de iPad 2 lichter (601 gram in plaats van 680 gram) en dunner (8,8 mm tegenover 13,4 mm). Daarmee is het toestel zelfs een halve millimeter dunner dan de iPhone 4.

Alsof de Apple iPad enkele maanden fitness achter de rug heeft, zo ziet de iPad 2 eruit: slanker, lichter en krachtiger.

Omdat er al zoveel gelekt en gespeculeerd was rond de nieuwe versie van de Apple-tablet, was er nog weinig verrassends aan de lancering. Dat Steve Jobs himself het toestel kwam voorstellen, dàt was de verrassing. Toch vult de tweede iPad enkele leemtes in die de eerste versie nog had opengelaten.

Om te beginnen maakt het aangepaste design de iPad 2 lichter (601 gram in plaats van 680 gram) en dunner (8,8 mm tegenover 13,4 mm). Daarmee is het toestel zelfs een halve millimeter dunner dan de iPhone 4.

De nieuwe tablet is ook sneller en krachtiger. Hij draait op een ARM dualcore-processor (door Apple A5 genoemd) met een kloksnelheid van 1GHz. Volgens Apple zou de processor grafisch 9 maal sneller zijn.

Ook nieuw is de dubbele camera, één vooraan en één achteraan, en de gyroscoop, waarmee bewegingen door het toestel worden ‘gevoeld’. Dat was al ook zo in de iPhone 4.

De iPad 2 zal evenveel kosten als de eerste versie nu. Het eenvoudigste model met 16GB opslag en WiFi zal 499 euro kosten, voor de meest uitgebreide versie met 64GB opslag en 3G zal de prijs rond de 829 euro hangen. De iPad 1 wordt wel zowat 100 euro goedkoper wanneer het nieuwe toestel op de markt komt. Vanaf 25 maart is het toestel verkrijgbaar in België. Het toestel zal zowel in zwarte als witte uitvoering beschikbaar zijn.

Van de eerste versie van de iPad verkocht Apple al 15 miljoen stuks. Benieuwd of de iPad 2, in het licht van de verhoogde concurrentie op de markt (HP, Motorola, RIM, …), even goed zal scoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content