iPad in juli in België

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Apple lanceert zijn tablet-pc iPad in juli in ons land.

Apple lanceert zijn tablet-pc iPad in juli in ons land.

België komt pas in een tweede golf van lanceringen buiten Amerika aan bod. Op 28 mei start de eerste golf, met de lancering in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In die landen kan de iPad ook vanaf 10 mei vooraf worden besteld bij de Apple Online Store.

In juli – een exacte dag is nog niet meegedeeld – komen dan België, Hongkong, Ierland, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Singapore aan bod. De precieze datum voor bestellingen vooraf en de prijzen per land zullen later worden meegedeeld.

Belangrijk is hierbij te vermelden dat de 3G-versie van de iPad enkel micro-sim-kaarten ondersteunt (ook wel 3FF genoemd). Dat is een kleinere versie van de huidige 2FF-sim-kaarten die iedereen in z’n gsm-toestel heeft zitten. Belgische micro-sim-kaarten zijn voorlopig, voor zover bekend, niet beschikbaar. Enkel de mobiele operator Mobile Vikings heeft gemeld dat het al micro-sim-kaarten besteld heeft bij fabrikant Gemalto. Die zouden in juni moeten geleverd worden, net op tijd dus voor de lancering van de iPad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content