iPhone 5 vanaf september

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Apple begint in juli met de productie van de iPhone 5. Dat vertellen verschillende bronnen dicht bij Apple aan het persagentschap Reuters. Het toestel zou vanaf september te koop worden aangeboden. De nieuwste generatie van de populaire smartphone zou een snellere processor onder de motorkap hebben (allicht de A5 die voor de iPad2 gebruikt wordt), maar zou er min of meer hetzelfde uit zien als de iPhone 4, die vandaag in de winkel ligt. Heel wat analisten gaan er dan ook van uit dat de iPhone 5 een soort van ‘iPhone 4S’ wordt, eerder dan een volwaardig nieuw toestel. Op die manier kan Apple tegemoet komen aan de klanten die elk jaar van toestel willen veranderen, en kan het bedrijf de concurrentie -die volop toestellen op de markt brengt die krachtiger zijn dan de huidige iPhone 4- van antwoord dienen.

Apple begint in juli met de productie van de iPhone 5. Dat vertellen verschillende bronnen dicht bij Apple aan het persagentschap Reuters. Het toestel zou vanaf september te koop worden aangeboden.

De nieuwste generatie van de populaire smartphone zou een snellere processor onder de motorkap hebben (allicht de A5 die voor de iPad2 gebruikt wordt), maar zou er min of meer hetzelfde uit zien als de iPhone 4, die vandaag in de winkel ligt.

Heel wat analisten gaan er dan ook van uit dat de iPhone 5 een soort van ‘iPhone 4S’ wordt, eerder dan een volwaardig nieuw toestel. Op die manier kan Apple tegemoet komen aan de klanten die elk jaar van toestel willen veranderen, en kan het bedrijf de concurrentie -die volop toestellen op de markt brengt die krachtiger zijn dan de huidige iPhone 4- van antwoord dienen.

Blijft de vraag of de iPhone 5 een NFC-chip zal bevatten, zoals de Google Nexus S en de Samsung Galaxy S II. Het zou best kunnen dat die stap nog wordt uitgesteld tot de lancering van de iPhone 6.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content