‘iPhone 5C verkoopt maar half zo goed als iPhone 5S’

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De goedkopere iPhone 5C van plastic is in de VS maar half zo populair als het topmodel, de iPhone 5S. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Uit een onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), waarover technologiesite AllThingsD bericht, blijkt dat de iPhone 5C in september maar half zo goed verkocht heeft als de iPhone 5S.

Het onderzoeksbureau bevroeg in de maand september een hele rits iPhone-kopers over hun aankoop. ‘Maar’ 27 procent kocht een iPhone 5C, terwijl 64 procent voor de duurdere iPhone 5S opteerde. De overige 9 procent ging naar de oudere iPhone 4S.

Hiermee bevestigt CIRP de vorige berichten, waaruit naar voren kwam dat de 5S nagenoeg overal uitverkocht is, terwijl de 5C nog makkelijk vindbaar is. Afgelopen week bleek ook dat de productie van de iPhone 5C intussen gehalveerd is.

Toch mogen we hier niet uit afleiden dat de iPhone 5C geen succes is. Er worden nu immers meer iPhone 5C’s verkocht naast de iPhone 5S dan dat er vorig jaar iPhone 4-modellen verkocht werden naast de iPhone 5 – 68 procent koos toen voor de iPhone 5, 23 procent voor de iPhone 4S en 9 procent voor de iPhone 4.

Bovendien gaat het hier enkel om Amerikaanse verkopen, en moeten de toestellen in een hele rits landen nog verschijnen. Sinds 20 september zijn ze uit in 11 landen, waaronder de VS, Frankrijk en Duitsland. Vanaf 25 oktober worden ze uitgebracht in 35 extra landen, waaronder België. En op 1 november volgen nog eens 16 landen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content