iPhone 5S-gebruikers klagen over krom toestel

© Nowhereelse.fr
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Een aantal iPhone 5S-bezitters klaagt over een gebogen toestel, een probleem dat vorig jaar ook al enkele iPhone 5-gebruikers trof. Gaat het om een productiefout?

Vorig jaar klaagden enkele iPhone 5-gebruikers over een kromgetrokken toestel, en nu ondervinden sommige iPhone 5S-bezitters volgens de Franse website Nowhereelse.fr een soortgelijk probleem. Hun toestel buigt naar achteren. Om een onverklaarbare reden, want de gebruikers beweren dat ze hun smartphone niet in hun achterzak staken en er niet op zijn gaan zitten.

De vraag is of dit iets te maken heeft met het dunnere design van zowel de iPhone 5 als de iPhone 5S. Dat is zeer onduidelijk, want het probleem lijkt zich op kleine schaal voor te doen, en bovendien zijn de klachten van dit jaar niet helemaal identiek aan die van vorig jaar. Zo werd de iPhone 5 kromgetrokken ter hoogte van de volumeknoppen, terwijl de knik in de iPhone 5S eerder in het midden van het toestel zit.

Een mogelijke oorzaak is verhitting. Het zou kunnen zijn dat de gebruikers bijvoorbeeld lange tijd spelletjes hebben gespeeld op hun iPhone, waardoor de processor warm werd en het metaal door de hitte ging buigen in de broekzak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content