‘iPhone 6s krijgt 4k video en een ‘flits’ voor selfies’

Apple iPhone © REUTERS
Wim Kopinga Freelance journalist

De grootste verandering aan de nieuwe iPhone zal de camera zijn. Het toestel zal scherpere beelden maken en krijgt een flits op de voorkant van het toestel, voor selfies.

De camera op de voor- als achterkant zal een verbetering doormaken. De camera op de achterkant kan als een van de eerste telefoons 4K video maken, schrijft 9TO5Mac. Het toestel zal afbeeldingen met 12 megapixels produceren, vergelijkbaar met normale fotocamera’s.

De camera op de achterkant krijgt in de 6s een nieuwe chip, waardoor het betere beelden kan produceren. Door die chip hoeven foto’s niet meer verkleind te worden om snel opgeslagen te kunnen worden, waardoor ze in correct tempo verwerkt kunnen worden.

De camera op de voorzijde krijgt nu ook een ‘flitsfunctie’. Eerder werd gedacht dat het om een LED-flits zou gaan, maar dit is niet het geval. Het scherm wordt wit, waardoor de omgeving verlicht wordt.

Ook de camera op de voorzijde krijgt een upgrade. De beeldkwaliteit gaat omhoog en het is met de 6s ook mogelijk om in selfiemodus vertraagde beelden op te nemen in HD video. De panorama functie van de achterzijde wordt ook aan deze kant van het toestel beschikbaar.

Verwacht wordt dat de nieuwe iPhones op 9 september gepresenteerd zullen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content