iPhone-bezitters hebben meer seks dan Android’ers

© Bron: OKCupid
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

In de categorie ‘van de pot gerukt onderzoek’ is er nu de marktanalyse van datingsite OKCupid.

In de categorie ‘van de pot gerukt onderzoek’ is er nu de marktanalyse van datingsite OKCupid.

Vóór we genadeloze commentaar krijgen: de titel is niet geheel correct. Beter was geweest: Apple iPhone-bezitters hebben gemiddeld meer seksuele partners dan Android-smartphone- en Blackberry-eigenaars. Maar we hebben een donkerbruin vermoeden dat het onderzoek zelf ook niet al te serieus moet genomen worden, dus moet u ons die foute gevolgtrekking in de titel maar vergeven.

Niettemin: OKCupid analyseerde simpelweg de foto’s van bijna 10.000 smartphonebezitters op de eigen site. Omdat de foto’s genomen waren met een smartphone kon de datingsite het type smartphone linken met het aantal seksuele partners. Simplistisch maar effectief!

Blijkt dat van de dertigers die een profiel op de site hebben, de iPhone-bezittende mannen een gemiddelde van 10 seksuele partners heeft. Bij de vrouwelijke iPhone’sters loopt dat cijfer zelfs op tot 12,3 (en ja, er staat een cijfer achter de komma). Bij Android-bezitters zakt dat cijfer naar 6 voor de mannen en 6,1 voor de vrouwen. De Blackberry-liefhebbers hangen daar ergens tussenin met 8,1 seksuele partners voor de mannen en 8,8 voor de vrouwen.

De vraag is nu: hebben iPhone-lui meer seks omdát ze een iPhone bezitten? Of kopen seksuele actievelingen vaker een iPhone? Mogelijk zijn er zelfs Apple-fanboys die hun iPhone zelf als een seksuele partner zien, al kan die opmerking even goed voor veel ‘Blackberryanen’ gelden. Ook zou je in de cijfers kunnen lezen dat Android’ers een veel stabieler liefdesleven onderhouden. De hoeveelheid seks zou hetzelfde kunnen zijn, gewoon met minder verschillende partners.

U merkt het, schrijver dezes is zo misvormd door de Forresters en Gartners van deze wereld dat hij zich zelfs in dergelijke zinloze onderzoekjes verliest. En ook: schrijver dezes bezit een Nokia. Ik wil niet weten wat dat over mijn liefdesleven zegt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content