iPhone-bug schakelt microfoon uit tijdens het bellen

© ParampreetChanana
Sebastien Marien Stagiair Data News

Sommige gebruikers van iPhone7 en 7 Plus-toestellen ondervinden problemen met telefoneren. Apple erkent dat een probleem met de telefoons de microfoon uitschakelt tijdens het bellen.

In een gelekt document dat de techsite MacRumors kon inkijken, geeft Apple toe dat sommige iPhone 7 en 7 Plus-telefoons ongewild de microfoon uitschakelen tijdens het bellen. De fout kan herkend worden aan het luidspreker-icoontje dat bij dergelijke toestellen in het grijs staat. Tijdens telefoongesprekken kunnen gesprekspartners de iPhone-gebruiker niet horen.

De fout werd maanden geleden al door gebruikers op sociale media aangeklaagd, maar nu is ook Apple zich bewust van het probleem. Het bedrijf heeft zijn ondersteuningsmedewerkers instructies gegeven die duidelijk maken hoe ze de fout kunnen verhelpen.

Volgens het gelekte document treedt de bug op bij telefoons die op iOS 11.3 of nieuwer draaien. Apple-medewerkers raden gebruikers aan om alle Bluetooth-apparaten te ontkoppelen. Als het probleem niet meteen opgelost wordt, kan het toestel voor reparatie opgestuurd worden. Het is voorlopig onduidelijk of de reparatie kosteloos is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content