iPhone drijft Apple-resultaten naar recordhoogtes

Technologiereus Apple heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 3,1 miljard dollar geboekt.

Technologiereus Apple heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 3,1 miljard dollar geboekt. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet van Apple klom met bijna 50 procent tot 13,5 miljard dollar. De groei komt vooral door een toegenomen vraag naar de populaire iPhone en ‘Mac’ computers.

Apple verkocht de afgelopen periode 2,94 miljoen Macintosh computers, een derde meer dan een jaar geleden. De verkopen van iPhones schoten met 131 procent omhoog tot 8,75 miljoen. Dat waren er zelfs meer dan in de kerstperiode. Van de muziekspeler iPod werden er 10,89 miljoen aan de man gebracht. Dat betekent een daling van 1 procent ten opzichte van vorig jaar.

Apple-topman Steve Jobs kondigde bij de voorstelling van de resultaten meteen aan dat Apple dit jaar opnieuw een aantal nieuwigheden zal lanceren. Zo wordt in de zomer de nieuwe iPhone gelanceerd en experten verwachten ook dat Apple zich zal roeren op de televisiemarkt.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content