iPhone-fabrikant kan niet voldoen aan enorme vraag

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Volgens Foxconn zijn iPhone’s “niet gemakkelijk te maken”, en struikelt de fabrikant nu over de grote vraag naar de iPhone 5 en de hoge verwachtingen van Apple.

Volgens Foxconn zijn iPhone’s “niet gemakkelijk te maken”, en struikelt de fabrikant daardoor nu over de grote vraag naar de iPhone 5 en de hoge verwachtingen van Apple.

Terry Gou, CEO van Foxconn, heeft tegenover Reuters verklaard dat ze “tekortschieten om tegemoet te komen aan de gigantische vraag naar iPhone’s”. Gou gaf ook te kennen dat het produceren van een iPhone niet gemakkelijk is.

Hij maakte daarbij niet echt duidelijk om welke iPhone het precies ging, maar vermoedelijk betreft het de vijfde generatie, die dunner maar groter is dan de vroegere modellen, en die 4G-LTE-ondersteuning en een Lightning-poort aan boord heeft.

Tot onvrede van Apple is er dezer dagen in vele winkels nog altijd een tekort aan iPhone 5-toestellen, en wie de smartphone vandaag online bestelt in de Apple Store, ontvangt hem pas binnen drie tot vier weken. Mogelijk houdt dit tekort en deze lange wachttijd verband met de productieproblemen waar Foxconn mee kampt.

Tijdens de voorverkoop ging de iPhone 5 in 24 uur tijd 2 miljoen keer over de toonbank, en in het openingsweekend werden er 5 miljoen stuks aan de man gebracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content