IPhone-gebruikers met Proximus eindelijk ook toegang tot 4G

Le 12 septembre, Apple sort l'iPhone 5, un an à peine après avoir lancé l'iPhone 4S. Plus rapide, plus léger avec un écran plus grand, mais aussi de nouvelles connectiques qui font polémique. © Reuters

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft een commercieel akkoord gesloten met telecomoperator Proximus. Hierdoor is het 4G-netwerk van Proximus ook beschikbaar voor klanten met een iPhone 5.

Vanaf de zomer zal de iPhone ook worden verkocht in de Proximus-winkels.

Volgens Frédérique Verbiest van Proximus komt deze activering vroeger dan voorzien. “We waren op de hoogte dat Apple het 4G-netwerk ging activeren, maar het is enkele dagen vroeger gebeurd dan voorzien. Dat is natuurlijk goed nieuws voor onze klanten die hierdoor sinds vrijdagavond op het 4G-netwerk kunnen met hun iPhone 5”, zegt de woordvoerster.

Het contract met Apple voorziet ook in de verkoop van de iPhone-toestellen in de Proximus-winkels. “Vanaf deze zomer gaan we ook de iPhones verkopen”, verduidelijkt Verbiest.

Proximus biedt al anderhalf jaar het 4G-netwerk aan haar klanten aan. Enkel met Apple was er, tot nu, geen overeenkomst gevonden. Hun 4G-netwerk heeft een bereik van 66 procent. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content