iPhone-gebruikers zijn het slimst

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Volgens een onlinetest van een Britse bookmaker is het merk van smartphone dat je gebruikt een indicatie voor hoe intelligent je bent. iPhone-gebruikers blijken het snelst in het oplossen van hersenkrakers.

De Britse bookmaker Ladbrokes heeft een test uitgevoerd bij 1.000 smartphonegebruikers. Zij kregen zeven hersenkrakers voorgeschoteld. De ‘Test of Wits’ was gericht op het zo snel mogelijk oplossen van problemen, herkennen van patronen kraken van codes.

iPhone-gebruikers slaagden daar met een gemiddelde van 94 seconden het snelst in, BlackBerry-bezitters waren met 118 seconden het traagst.

Op de tweede plaats eindigden de Google Nexus-bezitters (99 seconden), gevolgd door mensen met een Samsung (103 seconden), een HTC (105 seconden), een Nokia (109 seconden) en een BlackBerry (118 seconden).

De snelste individuele tijd werd wel neergezet door een Samsung-gebruiker: 47 seconden.

Uit een eerdere studie, uitgevoerd door het telecombedrijf TalkTalk Mobile bij 2.000 gebruikers van Apple, BlackBerry en Android, is gebleken dat iPhone-gebruikers ijdel zijn en het meeste geld spenderen aan kleren. BlackBerry-bezitters zijn volgens deze studie dan weer meer kans op een langdurige relatie, terwijl mensen met een Android-smartphone de beste manier hebben en het handigst zijn in de keuken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content