iPhone stuurt automobilisten naar landingsbaan van vliegveld

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In Alaska zijn de jongste weken twee automobilisten op de startbaan van het Fairbanks Airport terechtgekomen. Beide bestuurders werden hier heen geleid door de navigatie-app op hun iPhone.

Tijdens de voorbije drie weken zijn twee automobilisten die op de navigatie-app van hun iPhone vertrouwden, terechtgekomen op de landingsbaan van het Fairbanks International Airport in Alaska.

De twee bestuurders waren op zoek naar de parking van het vliegvield, maar de app stuurde hen naar een toegangsweg voor piloten en een speciale autoweg voor taxi’s. Daar hielden de aanwijzingen op. Maar vanaf de taxibaan zijn wél de terminals te zien. Om die terminals te bereiken, moet je echter over de landingsbaan, waar grote passagiersvliegtuigen landen. De twee chauffeurs deden dit. Daarbij negeerden ze de verbodsborden. Blijkbaar vertrouwden ze blindelings op hun iPhone.

In het verleden is echter al vaker gebleken dat je niet zomaar op de kaarten-app van Apple (die sinds vorig jaar de betrouwbare Google Maps-app vervangt op de iPhone en iPad) mag vertrouwen. Op het virtuele mapje van Apple lag de luchthaven van Dublin aan een boerderij genaamd Airfield, die 17 kilometer van de feitelijke vlieghaven verwijderd is. En mensen die de stad Mildura in Australië wilden bereiken, werden naar een natuurgebied gestuurd dat door de politie als “levensgevaarlijk” wordt bestempeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content