‘iPhone van 250 euro beschikbaar in 2014’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er circuleren al enige tijd geruchten over een goedkopere iPhone. Een Japanse site beweert nu enkele details te kennen: een 4,5 inch scherm, een dikkere behuizing van polycarbonaat en een prijskaartje van ongeveer 250 euro.

De Japanse site Macotakara meent op basis van ‘geïnformeerde bronnen’ te weten dat de ‘goedkope’ iPhone opgetrokken is uit polycarbonaat. Daarnaast zou de smartphone ook groter (4,5 inch) en dikker worden dan de iPhone 5 (4 inch). De release staat volgens de geruchten gepland voor 2014, en de prijs zou uitkomen op 330 dollar (een goeie 250 euro).

De geruchten rondom dit toestel doen al een tijdje de ronde, maar werden begin dit jaar aangezwengeld toen bekend raakte dat Apple een patent had verworven op het gebruik van ‘alternatieve materialen’ in een klein elektronisch toestel. Toch is een korreltje zout bij dit soort berichten altijd op zijn plaats. Want hoewel Apple met een dergelijke telefoon een nieuwe markt zou kunnen aanboren, houdt het ding ook een enorm risico op imagoschade in. Apple staat nu eenmaal sinds jaar en dag bekend om luxueuze hardware met gepeperde prijskaartjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content