IRex Technologies failliet

De Nederlandse e-readerfabrikant iRex Technologies is failliet. Het bedrijf kon niet meer voldoen aan zijn financiële verplichtingen.

De Nederlandse e-readerfabrikant iRex Technologies is failliet. Het bedrijf, dat bekend is van de e-reader Iliad, verkeerde sinds begin juni 2010 in surséance van betaling. Het kon niet meer voldoen aan zijn financiële verplichtingen.

Tegenvallende inkomsten in de Verenigde Staten hebben voor een geldtekort gezorgd. Nu geen extra kapitaal of een koper kan worden gevonden, rest een faillissement. IRex raakte in financiële problemen nadat vorig jaar een grote deal met de Amerikaanse boekenwinkel Barnes & Noble niet goed uitpakte. De fabrikant moest langer dan gepland wachten op de goedkeuring van de Amerikaanse overheid om de elektronische apparatuur daar op de markt te mogen brengen. Daardoor lagen de apparaten niet voor kerst in de winkels en vielen verwachte inkomsten weg.

Bij het bedrijf werken 28 mensen. IRex Technologies is een spin-off van Philips. In 2006 kwam het op eigen benen te staan en staken de investeerders ABN Amro, Main Capital en de oprichters bijna vijf miljoen euro in de incubator.

In samenwerking met Computable

Partner Content