IRIS ICT ontkent geruchten over afsplitsing

“De geruchten zijn me niet onbekend”, geeft Gamal Khaldi grif toe. De man leidt Iris ICT: het infrastructuur-filiaal van moederbedrijf Iris dat zoals bekend gekocht werd door Canon. “Maar een afsplitsing zou indruisen tegen de belangen van de verkoop”, zegt Khaldi.

De geruchten zouden mogelijk van concurrenten komen die maar al te graag hun handen zouden leggen op de activiteiten van Iris ICT. Maar Gamal Khaldi is categoriek: “Iris ICT heeft in 2008 een investeringsprogramma met zes nullen gelanceerd, dat zich perfect inschreef in de strategie van Iris en Canon.”

De strategie bestaat uit drie delen, met om te beginnen het verzamelen van documenten via de producten van Iris en Canon voor het grote publiek en professionelen. Vervolgens het beheer van de digitale documenten met oplossingen rond indexeren, storage en integratie in de bedrijfsprocessen van de organisaties. En tot slot is er dan de infrastructuur om de applicaties te beheren, oftewel de historische competentie van Iris ICT dat van 7 personen in 1999 uitgegroeid is tot 200 mensen vandaag, met drie datacenters. In al die tijd werden ook twee acquisities genoteerd, zijnde Jeeves en Corismo.

Daarnaast blijft Iris ICT investeren in managed services, maar ook in de ontwikkeling van nieuwe diensten zoals een tool voor het intelligent beheren van de performantie van applicaties of andere oplossingen die meer gericht zijn op de Canon-producten. Ook nieuwe cloud-producten worden voorbereid. “Wij hebben duidelijk de ambitie om een Europese speler te worden en Canon zal voor een hefboomeffect zorgen”, aldus nog Gamal Khaldi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content