Iris koopt Corismo

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Iris, de documentbeheerspecialist uit Louvain-la-Neuve, koopt het Antwerpse it-dienstenbedrijf Corismo voor 2,4 miljoen euro.

Iris, de documentbeheerspecialist uit Louvain-la-Neuve, koopt het Antwerpse it-dienstenbedrijf Corismo voor 2,4 miljoen euro.

Corismo, oorspronkelijk Core IT, is opgericht in 2003 en gevestigd in Brasschaat. Het levert consultancy-, implementatie- en it-beheerdiensten aan grote klanten als AB InBev, Barry Callebaut, Carrefour, Coca-Cola en Roularta. Het bedrijf draaide in 2007 een omzet van 15 miljoen euro en een winstmarge van 7,8 procent op de omzet.

Iris betaalt 2,44 miljoen euro. Tot 2012 kunnen aanvullende betalingen volgen als bepaalde voorwaarden zijn vervuld. De maximumprijs bedraagt 5 keer de operationele winst (EBIT). Volgens Iris zal Corismo, dat 3 miljoen euro cash heeft en geen schulden, al vanaf dit jaar bijdragen aan de winst per aandeel.

Voor Iris zwengelt de overname, naar eigen zeggen, de plannen aan om een activiteit in managed services voor kmo’s op te starten. Anderzijds wil Iris op termijn elektronisch documentbeheer als software as a service (SaaS) gaan aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content