Iris zet stapje terug in 2009

De Waals-Brabantse specialist in documentherkenning- en beheer Iris klokt voor 2009 af op een omzet die 6 procent lager ligt. Maar de brutomarge is erop vooruitgegaan.

De Waals-Brabantse specialist in documentherkenning- en beheer Iris klokt voor 2009 af op een omzet die 6 procent lager ligt. Maar de brutomarge is erop vooruitgegaan.

De definitieve cijfers zijn pas voor 11 maart, maar het bedrijf licht al een tip van de sluier op. Zo ligt de omzet dit jaar op 102 miljoen euro, tegenover 109 miljoen euro een jaar voordien. De brutomarge bedraagt 58 miljoen euro. De nettowinst gaat achteruit, “maar het bedrijf blijft winstgevend”, benadrukt Pierre De Muelenaere, ceo en voorzitter van de raad van bestuur. Hij gaat ervan uit dat het bedrijf marktaandeel gewonnen heeft.

Voor 2010 toont Iris zich “voorzichtig maar optimistisch”. Het rekent met name op het effect van grote partnerships, zoals met Canon, maar ook HP, Adobe, Kodak, Fujitsu en Samsung, en op de lancering van nieuwe producten.

Zo kwam het bedrijf met Irisan Anywhere, een draagbare scanner op batterijen die A4-pagina’s of visitekaartjes aan een resolutie van 300 of 600dpi kan scannen. Op een flash-kaartje in de scanner zelf, op een usb-stick of op een SD card kan dat beeld dan worden opgeslagen.

Iris stelt anderzijds ook zijn IrisDocument Server 9 for Canon voor. Daarmee kan je verschillende Canon iR multifunctionals verbinden en documenten versturen die gescand zijn, herkend via ocr (optical character recognition) en geïndexeerd op ecm-, erp- of andere applicaties.

Tenslotte is er de IrisPowerScan 9 waarmee documenten gescand kunnen worden en via Sharepoint van Microsoft kunnen gedeeld worden. Er bestaat ook een add-on voor Therefore, een bedrijf van de Canon-groep. Overigens brengt Iris in mei ook z’n elektronisch potlood Iris Note Taker uit in Mac-versie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content