IRISnet en de aswolk uit IJsland

De officiële verlenging van het IRISnet-contract is uitgesteld wegens de wispelturigheid van moeder natuur.

De officiële verlenging van het IRISnet-contract is uitgesteld wegens de wispelturigheid van moeder natuur.

Op 19 april zou minister van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevoegd voor informatica (Brigitte Grouwels) normaal gezien een contract ondertekenen voor de verlenging van de overeenkomst tussen France Telecom/Mobistar/Telindus, over het beheer en de exploitatie van het IRISnet netwerk.

Een aswolk uit IJsland heeft echter roet in het eten gegooid. De vulkaan met de onuitspreekbare naam heeft er voor gezorgd dat de minister vast zit in het buitenland, waardoor de afspraak met Benoît Scheen van Mobistar en Didier Bellens van Belgacom moet worden uitgesteld.

Ter herinnering: het gaat om een verlenging van twee jaar, die nodig is met het oog op een overname van IRISnet door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en de zoektocht naar een nieuwe partner.

Het lastenboek moet begin volgend jaar klaar zijn, opdat het project tegen september 2011 kan toegewezen worden. Tegen april 2012 zou IRISnet 2.0 dan een feit moeten zijn.

Het huidige IRISnet is een tijdelijke vereniging van Mobistar en Telindus/Belgacom. Het beschikt over een glasvezelnetwerk waarop 17 van de 19 Brusselse gemeenten en 70 instellingen aangesloten zijn.

Het telt in totaal 600 aansluitingen, waarvan de helft scholen. Het beheert ook meer dan 5.000 gsm-kaarten. Samen is dat goed voor een jaaromzet van zo’n 15 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content