Is de voicemail verleden tijd?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Zowel Mobistar als Proximus noteren een daling in het aantal voicemail-berichten -en activaties. ‘De voicemail past niet meer in onze snelle maatschappij. De gebruiker geeft de voorkeur aan snelle berichten per sms of e-mail en via Facebook’.

Mobistar en Proximus spreken van een ‘opmerkelijke daling’ – om welk percentage het precies gaat is niet bekend – in het aantal ingesproken voicemail-berichten. Mobistar meent ook dat vijf procent minder mensen de gratis voicemailfunctie activeren.

Snelle maatschappij

‘Een voicemail afspelen duurt te lang en is alleen maar lastig omdat je hem altijd van voor naar achter moet beluisteren’, zegt trendwatcher Steven Van Belleghem aan De Standaard. ‘Het past niet meer in onze snelle maatschappij. De gebruiker geeft de voorkeur aan korte berichten per sms of e-mail en via Facebook’.

Internationale tendens

De afname van de ooit zo populaire voicemail is een internationale tendens. In de VS werden in 2012 veertien procent minder voicemails beluisterd dan een jaar eerder.

Al zal de voicemail nooit helemaal verdwijnen, denkt Van Belleghem: ‘Er zijn nog steeds langere berichten die een zekere nuance vragen, en die je niet in een mail of sms kwijt kunt.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content