Is dit de langverwachte belfunctie van WhatsApp?

WhatsApp call © Reddit/Pradnesh07

Het ziet ernaar uit dat de populaire berichtendienst WhatsApp begonnen is met het testen van de langverwachte belfunctie.

Op verschillende technologiewebsites circuleren screenshots van Reddit-gebruikers die de belfunctie lijken uittesten. Volgens de website van International Business Times gebeurt de testfase bij een klein aantal Androidgebruikers, door middel van een uitnodigingsysteem.

Oprichter Jan Koum van WhatsApp had vorig jaar al aangekondigd dat gebruikers in de loop van 2014 ook met elkaar zouden kunnen bellen, maar dat is niet gelukt. Nu lijkt de uitrol dan toch te gebeuren.

Drie tabs

Als de screenshots die Redditgebruiker Pradnesh07 met zijn Nexus 5 maakte van de functie (zie foto), betrouwbaar zijn, dan krijgt de nieuwe interface van de app drie tabbladen: oproepen, chats en contacten. Bellen kan door op de ‘New Call’-knop te drukken bovenaan het scherm.

WhatsApp, dat in februari vorig jaar voor 19 miljard dollar werd overgenomen door Facebook, is ’s werelds populairste berichtenapp voor smartphones, met meer dan 450 miljoen gebruikers. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content