Is dit de Samsung Galaxy S4?

© 52Samsung
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Samsung onthult donderdag zijn nieuwe topsmartphone, de Galaxy S4. In afwachting zijn op een Chinese blog foto’s uitgelekt van hoe het toestel eruit ziet. Of niet, natuurlijk.

Als de foto’s die de Chinese blog 52Samsung publiceerde de echte Galaxy S4 tonen, dan heeft de smartphone zeer veel weg van zijn voorganger, de razend populaire Galaxy S3. Met zijn afgeronde vormen en plastic rug doet deze Galaxy ook denken aan de Note 2, de overmaatse grote broer van de Galaxy S3.

Dummy-toestellen

In tegenstelling tot eerdere geruchten en gelekte beelden zou de Galaxy S4 wel zijn fysieke home-knop behouden. En daar zit ‘m het addertje onder het gras. Van Samsung is namelijk bekend dat het om de buitenwacht in de war te sturen valse beelden de wereld in stuurt.

Samsung-testers die de zwaarbewaakte gebouwen verlaten, zouden dat doen met dummy-toestellen; prototypes die dezelfde elektronische ingewanden hebben als de nieuwe smartphone, maar gecamoufleerd zijn met een valse carrosserie. Op die manier zette Samsung ook vorig jaar, voor de lancering van de Galaxy S3 de wereld op het verkeerde been.

Acht kernen

In ieder geval wordt de Galaxy S4 donderdagnacht Belgische tijd onthuld in New York. Ondertussen dook op de Amerikaanse Twitter-account van Samsung een foto op van een in schaduwen gehulde smartphone die de foto van 52Samsung lijkt te bevestigen.

Voor de aardigheid nogmaals de specificaties die de ronde doen op de technologieblogs: een nieuwe Exynos 5410-processor met acht (!) rekenkernen, 2 gigabyte RAM-geheugen, een 13 MP-camera en een 1080p-scherm met een diagonaal van 5 inch. Op al dat moois zou Android 4.2.1 Jelly Bean draaien, aangevuld met een nieuwe versie van Samsungs TouchWiz-interface.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content