IT-budgetten de hoogte in

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Een opflakkering van de it-investeringen in 2011, met name in virtualisatie en cloud.

Een (lichte) opflakkering van de it-investeringen in 2011, met name in virtualisatie en cloud. Dat blijkt uit een studie van CA Technologies bij zijn klanten.

CA Technologies bevroeg tussen midden december en midden januari laatstleden zo’n 1000 klanten in Europa. In 2010 blijkt 55 procent van de bedrijven zijn it-budgetten zien dalen of vlak blijven. Iets minder dan 30 procent ondervond een licht stijging. En voor 2011 rekent ruim 50 procent op een vrij bescheiden groei van zijn it-budgetten, 30 procent verwacht een stabiel budget. België zit in de hoge Europese middenmoot met 90 procent van de bedrijven die een stijging of een stabilisering van de it-budgetten verwacht.

De enquête toont voorts aan dat het leeuwendeel van it-investeringen die dit jaar gebeuren zullen slaan op de cloud en op virtualisatie, gevolgd door (internet)security, disaster-recoverybeheer en datacenterautomatisering. Die investeringen in virtualisatie en de cloud worden vooral gerechtvaardigd door kostenbesparingen (60 procent van de respondenten), evolutiviteit (iets meer dan 50 procent) en flexibiliteit (iets meer dan 40 procent).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content