IT-consolidatie troef voor Europese CIO’s

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Meer dan driekwart van de cio’s is op zoek naar consolidatie voor de it-infrastructuur van zijn bedrijf.

Meer dan driekwart van de cio’s is op zoek naar consolidatie voor de it-infrastructuur van zijn bedrijf.

Dat blijkt uit een enquête van netwerkspecialist Brocade bij 600 Europese cio’s. Blijkt dat 76 procent van hen it-consolidatie als een van de belangrijkste vraagstukken ziet voor de komende 12 maanden, op de voet gevolgd door virtualisatie en security. De argumenten daarvoor zijn dat de netwerkprestaties omhoog moeten, het beheer eenvoudiger moet kunnen en de businessprestaties beter moeten.

Zeker de netwerkprestaties hebben een invloed. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan dat verminderde productiviteit als gevolg van legacy systemen de grootste invloed heeft op het zakelijke succes. Zo besteedt 40 procent van de ict-afdelingen tussen de 10 en 30 procent van de tijd aan het reageren op netwerkpannes, aldus Brocade. Die tijd kan dan niet besteed worden aan het verbeteren van business.

Maar it-consolidatie heeft ook haar grenzen. Een derde van de bevraagden ondervindt weerstand binnen het bedrijf tegen consolidatie. Andere obstakels zijn een grote diversiteit aan applicaties en platformen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content