It-dienstenleverancier Janssens Field Services overgenomen door Franse sectorgenoot

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Franse groep Solutions 30 neemt een belang van 50 procent in zijn Antwerpse sectorgenoot Janssens Field Services, met de bedoeling om straks volledig eigenaar te worden. JFS krijgt meer slagkracht in de Benelux én daarbuiten.

Dienstenleverancier Janssens Field Services (JFS) is vooral gekend als onderaannemer van Proximus, Scarlet en Telenet, waarvoor het bedrijf o.a. de installatie en het onderhoud van het digitale tv-, internet- en telefonie-aanbod verzorgt.

Maar JFS biedt intussen ook managed services van HP aan, houdt zich bezig met werkplekbeheer én is actief op de smarthome-markt, waar het bijvoorbeeld klanten als Electrabel en Eni bedient.

Om gemakkelijker mee te kunnen bieden op Europese tenders en om meer slagkracht te krijgen buiten België, wordt er voortaan op een verregaande manier samengewerkt met de Franse sectorgenoot Solutions 30, die een belang neemt van 50 procent in JFS met de bedoeling om straks de volledige eigenaar te worden.

“Voor alle duidelijkheid: het huidige management van JFS blijft gewoon aan het werk, met de bedoeling om samen Solutions 30 verder uit te bouwen”, geeft ceo Koen Verbergt van JFS een woordje uitleg. “Wij worden trouwens ook vennoten in de Europese groep, het gaat dus niet om een exit.”

“De filosofie van Solutions 30 is ’think global, act local’, en zo denken wij er ook over: lokale mensen maken het verschil. De Fransen hadden al wel een kleine afdeling van 70 man in de Benelux, maar konden nog niet echt een vuist maken. Nu kan dat wel, en zelf kunnen we nadrukkelijk naar de Nederlandse markt kijken. De combinatie van de twee bedrijven is met andere woorden een logische stap.”

“Wij kunnen kapitaliseren op de expertise van Janssens Field Services om onze dekking van de Benelux-markt te vergroten”, knikt ceo Gianbeppi Fortis van Solutions 30.

“Omdat onze klanten groeien en consolideren op Europees niveau, is het voor ons essentieel om over genoeg kritische massa te kunnen beschikken in de regio’s waarin we actief zijn, zodat we onze klanten de nodige schaalvoordelen kunnen bieden.”

Janssens Field Services stelt momenteel 450 mensen tewerk in België, en draait een omzet van 29 miljoen euro. Tegen het einde van het jaar zouden er nog een 100-tal werknemers moeten bijkomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content