IT-evenementen afgelast door terreurdreiging

© Belga
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Verschillende it-netwerkevents zijn uitgesteld of gaan niet door als gevolg van de aanslagen in Brussel. Andere organisatoren bekijken nog of geplande events al dan niet kunnen doorgaan.

Ict-vereniging ADM annuleert het event ‘A day in the life of a Data-Scientist’. Dat had normaal vanavond moeten plaats vinden. “Onze gedachten gaan in eerste instantie uit naar de slachtoffers & hun families, en de hulpverleners”, zegt Ingrid Hoffman op Twitter. Het voor vanavond geplande startevent van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen in The Egg (Brussel) is eveneens afgelast. Ook de SAI-sessie in Hotel Van der Valk Diegem gaat vanavond niet door. Professor Jacques Vandenbulcke vindt dit gezien de huidige situatie de enige logische beslissing.

De Data Innovation Summit van morgen 23 maart wordt eveneens uitgesteld. Meer informatie over de nieuwe datum zou snel volgen, aldus een mededeling op de website van de organisator.

Ook Infosecurity, Storage Expo en The Tooling Event van morgen en overmorgen in Brussels Expo gaan niet door. Dat hebben de organisatoren pas beslist. Aan de beurs zouden 150 exposanten deelnemen. De beurs zal worden verschoven naar een nog te bepalen tijdstip.

Proximus heeft ondertussen ook beslist om het evenement Night of ICT te annuleren, op advies van de federale veiligheidsdiensten. Dat event werd overigens eind vorig jaar al een keer uitgesteld als gevolg van de verhoogde terreurdreiging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content