IT-plan van Dexia te herdoen

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Na het voorbije jaar een volledige transformatie en consolidatie van de ict te hebben doorgemaakt, moet Dexia de operaties opnieuw opsplitsen. In maart 2010 startte André Vanden Camp, chief operating officer van Dexia, met de uitwerking van een transformatieplan voor ict. Het plan trad in maart 2011 in werking (lees daarover ook het interview met Vanden Camp in Data News nr. 13 van 2 september). Binnen dat plan werd de infrastructuur van de groep geconsolideerd in Luxemburg, het Turkse filiaal uitgezonderd, terwijl een cio – Peter Billiau – leiding kreeg over de ontwikkeling en infrastructuur.

Na het voorbije jaar een volledige transformatie en consolidatie van de ict te hebben doorgemaakt, moet Dexia de operaties opnieuw opsplitsen.

In maart 2010 startte André Vanden Camp, chief operating officer van Dexia, met de uitwerking van een transformatieplan voor ict. Het plan trad in maart 2011 in werking (lees daarover ook het interview met Vanden Camp in Data News nr. 13 van 2 september).

Binnen dat plan werd de infrastructuur van de groep geconsolideerd in Luxemburg, het Turkse filiaal uitgezonderd, terwijl een cio – Peter Billiau – leiding kreeg over de ontwikkeling en infrastructuur.

Vanden Camp was wel voorzichtig en vond, binnen het project Dexia 2014, dat men “niet te dogmatisch” moest zijn en dat als er een opsplitsing of verkoop zou komen, het belangrijk was dat de ict “flexibel zou zijn, de operationele risico’s zou beperken, de time to market zou verbeteren en de kosten zou helpen beheren.” Zo was er bijvoorbeeld geen sprake van één betaalsysteem voor alle eenheden van de bank. Of zoals Vanden Camp het uitdrukte: “Ict moet geen blokkerende factor zijn, maar wel een ‘enabler’ voor de toekomst van de bank.”

En zo komen we bij de uitdaging van vandaag: opnieuw de activiteiten splitsen die geconsolideerd waren. Afwachten of het een processie van Echternach zal worden…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content