IT-sector is sterkhouder in Belgische economie

© Getty Images/iStockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De informaticasector is de enige sector in ons land die voor de rest van het jaar nog een toename van de economische activiteit verwacht. Dat blijkt uit een bevraging van het VBO.

De Belgische economie kent al gedurende twee jaar geen groei meer. Uit de-enquête van mei 2013 van het Verbond van Belgische Ondernemingen blijkt dat er hier niet direct veel beterschap moet worden verwacht: meer dan 60% van de sectoren meent immers dat de economische activiteit in de komende zes maanden op hetzelfde niveau zal blijven als vandaag. Zeven sectoren zijn ronduit pessimistisch en gaan uit van een daling. De enige positieve sector, is de informaticasector. Binnen ict wordt voor de rest van het jaar een verdere toename van de economische activiteit verwacht. Op basis van de antwoorden van alle sectoren verwacht het VBO dat de totale Belgische economie in 2013 met 0,1% zal krimpen.

Stabiele ICT-arbeidsmarkt

Op het niveau van de arbeidsmarkt worden die positieve verwachtingen van de ict-sector echter niet doorgetrokken. Ict is een van de tien sectoren die uitgaat van een stabiele werkgelegenheid in de komende zes maanden. De overige 13 sectoren gaan er van uit dat de crisis hard zal blijven toeslaan en voor extra ontslagen zal zorgen, aldus nog het VBO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content